Januari 30, 2012

Chiken Pie

  • Bahan-bahan ( 5 org makan )
  • puff pastry
  • daging ayam - biasa pakai minced chicken Ramly peket kecil - anggaran 500gm.
  • mixed vegie - 250gm
  • cendawan butang - 1 tin
  • Cream of Chicken (Chicken Soup dalam Tin) - 1 tin
  • 3 ulas bawang besar dipotong dadu

Cara-cara :

Untuk pastry: guna puff pastry yang ada kat kedai. Roll ikut size loyang. Di bahagi dua sebab untuk lapisan bawah dan atas.

Sapu telur atas lapisan pastri tersebut.

Bakar pada suhu 200 Celcius selama 30 minit atau sampai pie kuning keemasan.

Untuk intinya:

Tumiskan bawang hingga naik bau.

Masukkan ayam dan tumis hingga agak masak.

Masukkan cendawan butang dan mixed vegie. Goreng seketika, jangan sampai layu.

Masukkan cream of chicken.

Rasakan dengan garam.



Suka Gossip Ini ClickLah Like @ Share !! Follow @zoomartis