Bahan-bahan ( 5 - 6 orang makan )
- roti gardinear 1 buku ( yang kecil )
- 1 kotak santan (yang kecil tu)
- 5 sudu makan susu pekat
- 1 / 2 cawan air
- secubit garam
- 1 biji telur
Cara-cara
- susu pekat dan air disatukan kemudian diketepikan
- siat atau koyak koyak kan roti tersebut dan letak didalam bekas besar
- masukkan santan , telur, garam dan air yang telah bercampur dengan susu pekat ke dalam bekas yang ada roti tadi
- biarkan selama 5 ke 10 minit supaya roti tersebut kembang
- kemudian boleh dikukus atau bakar pada suhu 180c, 45 minit
- boleh dihidangkan bersama susu cair dan coklat
- ** kalau nak kelainan , boleh tambahkan perisa strawberry, pandan dan juga boleh letakkan jem di dalam adunan tadi
Suka Gossip Ini ClickLah Like @ Share !! Follow @zoomartis