Disember 02, 2011

Resepi Masakan : Puding Roti

Bahan-bahan ( 5 - 6 orang makan )

  • roti gardinear 1 buku ( yang kecil )
  • 1 kotak santan (yang kecil tu)
  • 5 sudu makan susu pekat
  • 1 / 2 cawan air
  • secubit garam
  • 1 biji telur

Cara-cara

  1. susu pekat dan air disatukan kemudian diketepikan
  2. siat atau koyak koyak kan roti tersebut dan letak didalam bekas besar
  3. masukkan santan , telur, garam dan air yang telah bercampur dengan susu pekat ke dalam bekas yang ada roti tadi
  4. biarkan selama 5 ke 10 minit supaya roti tersebut kembang
  5. kemudian boleh dikukus atau bakar pada suhu 180c, 45 minit
  6. boleh dihidangkan bersama susu cair dan coklat
  7. ** kalau nak kelainan , boleh tambahkan perisa strawberry, pandan dan juga boleh letakkan jem di dalam adunan tadi
 Info : MyResepi
Suka Gossip Ini ClickLah Like @ Share !!