Bahan-bahan:
- 4 tin susu beras
- 4 tin susu air
- 2 biji telur asin
- 2 biji telur ayam
- 2 ketul hati dan hempedal ayam
- Garam secukup rasa
- Serbuk kunyit secukupnya
- Minyak untuk menggoreng
Cara menyediakan:
1. Cuci beras hingga bersih.
2. Campurkan beras dan air. Masak seperti memasak nasi biasa.
3. Sementara itu, rebus telur asin.
4. Apabila sudah masak, kopek kulitnya.
5. Kemudian, parut halus telur asin ini.
6. Telur ayam pula dipukul dan digoreng dalam minyak panas.
7. Hancurkan telur goreng ini.
8. Hati dan hempedal pula digaul bersama kunyit dan garam.
9. Kemudian, goreng hati dan hempedal hingga garing.
10. Potong dadu hati dan hempedal goreng ini.
11. Seterusnya, campurkan nasi yang sudah masak bersama parutan telur asin.
12. Gaulkan pula dengan telur goreng yang telah dihancurkan tadi.
13. Masukkan nasi ini ke dalam pnggan.
14. Taburkan hati dan hempedal goreng di atasnya.
15. Bolehlah dihidangkan panas-panas.
Suka Gossip Ini ClickLah Like @ Share !! Follow @zoomartis