Februari 02, 2012

Satria Neo Baru - Proton Artiga

Satria Neo Baru – Proton Artiga (4 Gambar) | Proton mempamerkan model konsep Artiga di Pameran Tokyo Auto Saloon 2012. Model konsep Artiga pernah dipamerkan di Pameran motor Shanghai tahun lepas adalah hasil kerja dengan Youngman di China. Proton Artiga ni rupa-rupanya seakan-akan Proton Satria Neo.

 Dengan bodykit yang lebar dan rim yang besar, nampak kereta ini secara keseluruhan lebih garang. Lampu depan yang direka semula juga sepadan dengan rekaan gril dan bumper depan. Jom kita tengok gambar menarik Proton Artiga baru ni.

Berita terkini tentang Satria Neo – Proton Satria Neo juga telah secara rasmi dijual di Jepun sebagai kereta rali oleh syarikat Carosser, pemilik jenama tuning rali Cusco untuk peminat rali di Jepun. Satria Neo mula menjadi sebutan apabila berjaya memenangi kategori pemandu dan pengeluar pada kejohanana rali APRC dan kini bertanding di kejohanan rali dunia (WRC) pusingan pertama di Monte Carlo. 

Lagi Gambar di bawah :
ZOOM : Kereta Satria Memang cantik dan sporty apabila anda pandai dan berkemampuan, walaupun ia nampak kompaq tetapi penampilan kereta Neo ini sudah pasti mengerunkan apabila berada di Jalan raya terutamanya highway.

Bagi anda yang pernah dan sudah memilikinya apa kata anda mengenai Proton Artiga ini ?

Suka Gossip Ini ClickLah Like @ Share !!